INKTSPOT 2020 – POLITIEKE PRENTEN

Met één blik op de tekening wordt een politieke of maatschappelijke kwestie voor de kijker inzichtelijk gemaakt

Len Munnik wint de Inktspotprijs 2020

Politieke prenten zijn een onderdeel van de pers. Met één blik op de tekening wordt een politieke of maatschappelijke kwestie voor de kijker inzichtelijk gemaakt en wordt een brug geslagen tussen publiek en politiek.

De Inktspotprijs voor de beste politieke tekening van het parlementaire jaar 2019-2020, georganiseerd door Stichting Pers & Prent, is dit jaar voor de 28ste keer uitgereikt in Perscentrum Nieuwspoort in Den Haag.

Eervolle vermeldingen

Politiek tekenaars kunnen hun beste tekeningen inzenden, waarna een jaarlijks wisselende jury daaruit de winnaar kiest.

De humoristische en karikaturale afbeeldingen, al dan niet voorzien van een onderschrift, duiden heel direct de mening en gemoedstoestand van de politiek tekenaar. Klik hier om de vier eervolle vermeldingen te zien.

Het ‘nieuwe normaal’ in beeld

We zijn blij in het Ton Smits Huis een selectie uit de 100 beste cartoons te kunnen laten zien. Deze expositie geeft een goed beeld van wat ons het afgelopen jaar bezighield. Aanslagen, Trump, Black Lives Matter, en vergeten we vooral niet het Covid-19 virus dat onze maatschappij tot een ‘nieuw normaal’ bracht.

Het is fascinerend om te zien hoe één onderwerp in zoveel verschillende vormen verbeeld kan worden. De expositie toont geestige, bijtende, verrassende tekeningen die de vinger precies op de zere plek weten leggen. En er valt gelukkig ook heel wat te lachen.

Kom eens langs

Graag nodigen wij u uit deze verrassende tentoonstelling te bezoeken en zo het afgelopen parlementaire jaar te doorlopen. Bezoek is alleen mogelijk op afspraak en met maximaal twee personen per keer. Kijk bij  bezoekersinfo voor het maken van een afspraak.