Te gast bij Bevrijdende Vleugels!

Het Ton Smits Huis toont vanaf 19 september in het licht van Remember September spotprenten en karikaturen over de Duitse bezetting van zijn hand in het museum Bevrijdende Vleugels in Best.
In dit weekend worden er van 10.00 tot 17.00 uur extra activiteiten georganiseerd voor jong en oud. Tevens worden de Airborne landingen van 17 september 1944 gevierd. Deze hebben geleid tot de bevrijding van Eindhoven op 18 september.

Wat biedt museum Bevrijdende Vleugels
In het museum worden de bezetting, onderdrukking en uiteindelijk de bevrijding uitvoerig belicht. Ga terug in de tijd met het militair materieel en de prachtige diorama’s.

Legervoertuigen en tanks
Normaliter krijgt u alleen de legervoertuigen en tanks te zien welke op het museumterrein staan. Maar speciaal voor deze gelegenheid worden alle legervoertuigen, tanks en andere bijzondere objecten (die in de opslag staan) naar buiten gereden zodat u ze persoonlijk kunt bewonderen.

Tekeningen van Ton Smits als gast-expositie in Bevrijdende Vleugels 
In een overzichtstentoonstelling  bestaande uit provocerende spotprenten en karikaturen over de Duitse bezetting laat Ton Smits zien wat de kracht is van de tekenpen. Deze prenten van nazileiders en wereldleiders uit die tijd maakte Ton Smits tijdens de oorlogsjaren. Beleef en ervaar hoe hij met deze tekeningen de oorlog en bevrijding weergaf.

De tentoonstelling in Bevrijdende Vleugels duurt tot eind oktober. Tijdens de tentoonstelling is het boekje  “de Kopstukken van WOII – karikaturen en prentkaarten van Ton Smits “ verkrijgbaar.

Kijk op  http://www.wingsofliberation.nl  voor meer info over dit Remember September weekend.