‘Walk of Life’ in museum ’t Oude Slot

Van 25 mei tot en met 17 augustus 2014 wordt in museum ’t Oude Slot in Veldhoven een expositie getoond met werk van Ton Smits. Het algemene thema van ’t Oude slot is dit jaar  ‘Cafés, Leurders en Kermissen’. Het Ton Smits Huis koos aansluitend op dit thema de titel voor deze expositie ‘Walk of Life’.

In deze expositie zijn niet alleen cartoons en schilderijen van Ton Smits te bezichtigen, maar ook selecties van ontvangen onderscheidingen, zijn schilder- en tekenmaterialen en de nationale en internationale tijdschriften waarin zijn cartoons verschenen zijn. Ton Smits had oog voor de verleiding en de kunst van het verleiden.

De kunst van het verleiden
Niet alleen in zijn schilderijen, maar ook in zijn vele cartoons laat hij zien hoe het leven je kan verleiden. Op feesten, jaarmarkten, kermissen en in cafés, maar ook in de ogenschijnlijk veilige thuissituatie zag Ton Smits plezier in het spel van de verleiding en hofmakerij tussen man en vrouw. Maar naast de verleiding had hij ook zeker oog voor onze ‘guilty pleasures’, de zwakheden die we maar liever voor onszelf houden. In zijn cartoons toont Ton Smits zich een scherp observator die in een trefzekere stijl zijn gedachten deelt. De schilderijen laten de romantische kant van Ton Smits zien en geven een inkijk in zijn rijke fantasiewereld.