Museumschatjes èn ….museumschatten

Wat is het project Museumschatjes?

Het cartoonmuseum Ton Smits Huis neemt ieder jaar deel aan Museumschatjes van Erfgoed Brabant. Dit succesvolle project voor de groepen 5/6 en 7/8 van het basisonderwijs, dat in 2020 voor de veertiende keer op rij wordt georganiseerd, stelt leerkrachten in de gelegenheid een museum naar keuze te bezoeken met hun groep en zich te laten verrassen.

Scholen kunnen óók aan ons museum gratis een klassikaal bezoek brengen na aanmelding bij Erfgoed Brabant. Museumschatjes loopt van 28 september 2020 tot en met 24 juli 2021. Wij hebben een speciaal programma ontwikkeld, waarin oriëntatie op jezelf en de wereld centraal staat. De kinderen gaan uiteindelijk aan de slag met het tekenen van een zelfbedachte cartoon.

Let wel: Vanwege de coronamaatregelen is het voor nog onbepaalde tijd enkel mogelijk om onze lesprogramma’s te volgen door Museum Ton Smits Huis uit te nodigen op school.

Aanmelden kan vanaf 2 juni 2020 bij Erfgoed Brabant.

Wat is het project Museumschatten?

Museumschatten is in 2018 van start gegaan voor scholieren van het voortgezet onderwijs. Het is een vergoedingsregeling van de Provincie Noord-Brabant om museumbezoek onder middelbare scholieren te bevorderen. De regeling staat open voor alle scholen voor voortgezet onderwijs in de provincie. Een school kan de kosten voor museumbezoek en/of vervoer naar het museum declareren. Aanmelden vanaf 15 juni 2020.

Lees meer over de voorwaarden via Erfgoed Brabant.

Let op: ook hier geldt dat vanwege de coronamaatregelen tot nader orde de lessen enkel op uitnodiging in de klas kunnen worden gevolgd.