Expositie Winnen…of opgeven + Lifesavers

Winnen… of opgeven

Ton Smits heeft gedurende zijn leven veel cartoons getekend met allerlei sporten als onderwerp. Tijdens de Olympische Spelen in Rio de Janeiro toont het Ton Smits Huis in de expositie Winnen … of opgeven  een serie van deze cartoons. In de tentoonstelling zet Ton Smits op humoristische wijze deelnemers aan olympische sporten centraal, zowel de winnaars als de verliezers.

Humor in het spel

De Olympische Spelen zijn iedere keer weer een wereldwijd spektakel waarbij het competitief gedrag altijd aanwezig is aangezien een olympische overwinning wordt gezien als de meest prestigieuze overwinning in een sport. Maar wat gebeurt er als er humor bij komt kijken?

Redders in nood

Eveneens is er een selectie cartoons samengesteld naar aanleiding van de wereldkampioenschappen Lifesaving Sport, een spectaculaire sport die is afgeleid van het echte reddingswerk in het water. Dit evenement vindt plaats in het Pieter Hoogenband Zwemstadion Eindhoven en in Noordwijk van 1 tot en met 18 september. Deze cartoons worden ook tot eind september in het museum tentoongesteld.

De expositie duurt tot eind september 2016 en is iedere woensdag van 11:00-17:00 uur te bezichtigen. Een afspraak maken voor een andere dag in de week kan ook! Bel 040 – 211 47 86.