Speechcontest en Inktspot Expo

Het tekenfestival The Big Draw Eindhoven houdt op donderdag 1 oktober in de Oude Rechtbank een speechwedstrijd tussen leerlingen van verschillende Eindhovense middelbare scholen. Dit internationale festival, in 2000 ontstaan in Londen, is inmiddels succesvol in meer dan 20 landen. In Nederland wordt het onder meer in Amsterdam, Nijmegen en Leiden georganiseerd. Het thema dit jaar is Every drawing tells a story.  Door de hele stad vinden er gedurende vier dagen, van 1 tot en met 4 oktober, allerlei tekenevents plaats.

Expositie Inktspot in het Ton Smits Huis

Vanaf 1 oktober tot 1 januari is in het cartoonmuseum een ruime selectie te zien van inzendingen voor de Inktspotprijs 2015. De scherpe, humoristische tekeningen stellen o.a. thema’s aan de orde als de eurocrisis, de aanslag op Charlie Hebdo en het vluchtenlingenprobleem. De winnaar zal eind september bekend gemaakt worden. Deze jaarlijks terugkerende onderscheiding wordt uitgereikt door stichting Pers en Prent  voor de beste politieke cartoon uit de media. Vorig jaar sleepte Bas van der Schot de prijs in de wacht.

Het museum is tijdens het festival vrijdag, zaterdag en zondag geopend van 13:00 tot 17:00 uur. Daarna iedere woensdag en op afspraak.